۱۳۸۸ خرداد ۱۷, یکشنبه

هرکس مثل من نیست دشمن من است

کشاکش های انتخاباتی این روزها چنان داغ و چشمگیرشده است و طرفین نگران نتیجه انتخابات هستند که متوجه برخی اتفاقات نمی شوند. بویژه برخی اتفاقاتی که از شدت آشکاری از چشم می افتند. .رئیس جمهور فعلی در مناظره تلویزیونی از اتحاد سه دولت هاشمی و موسوی و خاتمی علیه خود سخن گفت و در ادامه به این سه جریان حمله کرد. حتی از بعضی اشخاص به عنوان مصداق فساد اقتصادی نام برد. آنها را به انحراف از ارزش های انقلاب و سازشکاری متهم کرد. وی بارها اعلام کرد که این سه جریان علیه او فضاسازی کرده و دولت وی را تحت فشار انتقاد و اتهام قرارداده اند.

برخی از اصلاح طلبان سخت آشفته شدند و لازم دیدند که به اتهامات وی پاسخ داده شده و اذهان عمومی روشن شود. اما نکته ای که بهترین پاسخ برای آقای احمدی نژاد است اینست که برفرض که با ایشان هم عقیده شویم و فرض کنیم این سه جریان مغرضانه عملکرد ایشان را زیر سئوال برده اند و به دلایل خطی و جناحی انصاف را زیرپا گذاشته و وی را محکوم می کنند. اما اکنون شاهدیم که افراد شاخصی از جناح خود ایشان همچون اقای رضایی کاندیدای ریاست جمهوری و آقای ناطق نوری که زمانی کاندیدای مورد اجماع محافظه کاران بود تنها راه نجات کشور را دراین می دانند که از همه جناح ها و نیروها درمدیریت کشور استفاده شود. اقای محسن رضایی صریحا" اعلام کرد که من اگر انتخاب شوم از آقای هاشمی، خاتمی، موسوی، کروبی و احمدی نژاد استفاده می کنم و دولتی ائتلافی تشکیل خواهم داد.

دولت ائتلافی را اولین بار آقای ناطق نوری مطرح کرد و صریحا" گفت که مشکلات کشور به جایی رسیده است که دیگر یک نیرو نمی تواند آن را ساماندهی کند.

یعنی امروز شاهد دو جریان در جناح اصولگرا هستیم. یکی می گوید با یک جناح و یک نیرو نمی توان کشور را اداره کرد و باید هر سه دولت گذشته و همه شخصیت ها و جریان های اصولگرا و اصلاح طلب با هم برای ساختن کشور ائتلاف کنند. جریان دیگر تمامی جریانات غیرخود را نفی کرده و همه را طرد می کند. آقای احمدی نژاد خود را درمقابل سه جریان و سه دولت گذشته می بیند و براین گمان است که تنها او دولتی کارآمد و مقتدرداشته است. درحالی که رویه ایشان امروز مورد قبول جناح خودشان هم نیست. کاندیدای سابق این جناح و همچنین دیگر کاندیدای امروز اصول گرا درست عکس نظر ایشان بر لزوم استفاده از این سه جریان تأکید دارند. یکی بر انشقاق پای می فشرد و دیگری بر اتحاد. یکی خط جذب دارد و آن دیگری حذف. یکی همه با هم را راه نجات می داند و دیگری همه بامن را مدنظر قرارداده است. جالبتر این که نظریه ائتلاف اساسا" از سوی اصلاح طلبان طرح نشد بلکه ابتدا از سوی آقای ناطق نوری عنوان شد که ظاهرا" به اصولگرایان تعلق خاطردارد. آقای محسن رضایی در اولین روز اعلام کاندیداتوری اش ادامه مدیریت فعلی را برای کشور مخاطره آمیز دانست. طرح این مباحث جناح بندی فعلی و آرایش نیروها را برهم می زند. گرچه زمانی اصولگرایی خود را در برابر اصلاح طلب تعریف کرد و چنین وانمود می شد که اصلاح طلبی مترادف اصول و معیار نداشتن است اما امروز صف بندی دیگری درکشور شکل می گیرد اتحاد همه نیروها در مقابل خط حذف. خطی که در سالیان گذشته نیز ضایعات فراوانی بر مدیریت کشور بارکرد. خطی که گمان می کرد هرکس مثل من نیست دشمن من است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر